A proč K MINI?

Málo času na oběd, ale není mi jedno co jím. Jsem stále v jednom poklusu a potřebuji připravit dobrou večeři, která mi nezabere moc času. A co k snídani? Tohle všechno je naše představa v Krystalu o tom, co má K MINI nabídnout.

Hned vedle Krystal bistra jsme otevřeli mini bistro K MINI s vlastní pekárnou. Nějaký čas trvalo, než jsme „vypilovali“ svůj kváskový pšenično-žitný chléb, než jsme odhadli správný čas kynutí housek a rohlíků a který tuk je v pečivu lepší. No a dnes už se pouštíme do pečení loupáků, sušenek, jablečných štrúdlů, toastového chleba, burgerových bulek…

Bistro s přátelskou atmosférou, naše sekaná v housce se zelným salátkem, každý den jiná polévka, vitrína plná produktů z farmy Bláto, ale i lahůdek, které vám ušetří čas v kuchyni – salát z pečených brambor, obalený telecí řízek-jen jej osmažit, burger maso-jen s ním na gril, quiche nebo chuťovky jako nakládaná zelenina, drůbeží paštika, škvarková, karotková pomazánka, domácí marmelády...

K tomu si sám načepuj pivo od Matušky či ochutnej víno od Autentistů.

A proto K MINI.

Photo 31.05.17 12 25 09.jpg

8 let s Matuškou...

V sobotu máme festival, kde oslavíme s Matuškou 8 let jeho pivovarského sukcesu. Budeme pít Matušku a jíst naše burgery, v bistru hovězí s Bohoušovou slaninou se sýrem z farmy Bláto a trhané vepřové v BBQ omáčce. V mini bistru čeká sekaná v makové housce a quiche s kozím sýrem.

Spousta zábavy před námi, trocha zklamaní pro rodinný sobotní oběd, na nějž jste u nás zvyklý. Vypečená kachnička, řízečky a dětský koutek bude opět v neděli.

V sobotu na zdraví, Petr

Krystal na Blátě

Pokud zadáte do vyhledávače jméno Pavel Šich — Farma Bláto, vyjede vám mnoho zajímavých článků o jeho práci, a především postoji k podnikání.

Důvod, proč právě produkty z farmy Bláto se staly součástí kuchyně Petra v jeho bistru (ten chlap má prostě pod čepicí :-)) jsme se na vlastní oči a chuťové buňky jeli přesvědčit i my-Krystal team.

Motto pana Šicha „S úctou k přírodě“ tady opravdu není fráze a ani podnikatelský trik této doby, na který (my-běžní konzumenti) tak rádi slyšíme, ale je to FAKT.

Tady se nejede na kvantitu, ale kvalitu a poctivost. Zvíře není bráno jako zdroj obživy, ale právoplatný člen teamu produkující mléčné výrobky, na kterém to stojí, protože tenhle farmář ví, že kvalita produktu závisí na spokojenosti zvířete.

Jak sám říká: „Našim zvířatům se věnujeme s lázeňskou péčí a oni nám za to oplácejí výborným kvalitním mlékem z pastvy“.

Stále se zde formuje vize pana Šicha – v symbióze s přírodou, přesto s moderní technologií a přísnými hygienickými pravidly. Tady se není za co stydět, vznikají zde vysoce kvalitní mléčné produkty, které náš team nadchly o to víc, že jsme mohli „mrknout pod pokličku“.

IMG_2312.JPG.jpeg

Velmi si vážíme času, který nám pan Šich věnoval a provedl nás jeho statkem, dovolil nám nahlédnout pod ruce, kdy vyráběl sýr a za jeho pohostinnost.

O tomto zážitku na farmě Bláto by se dalo dlouho psát, ale víte co? Přesvědčte se sami, a pokud to máte z ruky, stavte se u nás v bistru, každý den vaříme z těchto produktů a již brzy v našem zbrusu novém bistru K MINI, kde nabídka farmy Bláto bude široká.

Tímto také velké díky majitelům Petrovi a Bobovi za skvělý teambuilding s nezapomenutelným zážitkem – nocleh na hradě Pirkštejn. (šéfe, fakt dík za spacák :-))

Za Krystal team Adéla.

Chřest

Vážení a milí moji přátelé, moji hosté,

a to byste neuhodli co je tím hlavním tahákem našeho nového menu? No jasně, je to chřest. Chřest Český! Chřest z Hostína u Vojkovic. Chřest z vyhřátého polabského údolí. Každý den přijede pár bedýnek krásného, čerstvého, šťavnatého, křupavého, voňavého bílého zlata. Úplně se tetelícího až vyskočí z bedýnky a  nechá se oškrábat do hola, a šup do teplé vaničky s kapkou citrónu, špetkou soli a lžící másla, jen na pár minutek… Zatím mu připravím hebkou peřinku, z vajíček, bílého vína a přepuštěného másla. Tentokrát rafinovaně.. s čerstvým estragonem, což ze slečny Hollandaise udělá dámu Béarnaise. Už se mi sbíhají sliny… asi si říkáte, ten Petr se asi zbláznil. A já říkám née, pouze zamiloval. Každé jaro znovu a znovu;) pokud to cejtíte stejně, přijďte a nechte se opět pobláznit vášní pro tuto zeleninu jako já, ani se nenadáte a bude fuč.

Petr Tyrichtr

P.S.: také budou slávky, Slávky Marinière.. to asi znáte ;) tak přijďte.

Česky
English