Chřest

Vážení a milí moji přátelé, moji hosté,

a to byste neuhodli co je tím hlavním tahákem našeho nového menu? No jasně, je to chřest. Chřest Český! Chřest z Hostína u Vojkovic. Chřest z vyhřátého polabského údolí. Každý den přijede pár bedýnek krásného, čerstvého, šťavnatého, křupavého, voňavého bílého zlata. Úplně se tetelícího až vyskočí z bedýnky a  nechá se oškrábat do hola, a šup do teplé vaničky s kapkou citrónu, špetkou soli a lžící másla, jen na pár minutek… Zatím mu připravím hebkou peřinku, z vajíček, bílého vína a přepuštěného másla. Tentokrát rafinovaně.. s čerstvým estragonem, což ze slečny Hollandaise udělá dámu Béarnaise. Už se mi sbíhají sliny… asi si říkáte, ten Petr se asi zbláznil. A já říkám née, pouze zamiloval. Každé jaro znovu a znovu;) pokud to cejtíte stejně, přijďte a nechte se opět pobláznit vášní pro tuto zeleninu jako já, ani se nenadáte a bude fuč.

Petr Tyrichtr

P.S.: také budou slávky, Slávky Marinière.. to asi znáte ;) tak přijďte.

Česky
English